Samtalebehandling

Terapi & Psykologbehandling

Målet er,
at igen leve et liv uden symptomer

Slås du med stress, søvnbesvær, håbløshed, depression/tristhed eller angstsymptomer? Har du besvær med at holde dine grænser? Lider du af trøstespisning eller manglende appetit?

Har du mistet en, du holdt af, og har svært ved at genfinde tilfredsheden i dit liv? Eller er du i en krise, du ikke kan komme ud af?

Så kan det hjælpe at tale med en psykolog, i det vi kalder en samtalebehandling.

Samtalebehandlingen begynder med en grundig afdækning af årsagerne til dine problemer/symptomer. Det kan være både på arbejde, blandt venner, på hjemmefronten o.lign., at problemerne melder sig.

Problemer og dermed symptomer opstår når vi har besvær med at håndtere de følelser, der vækkes i os. Istedet mærker vi forskellige former for ubehag (angstsymptomer) eller så reagerer vi uhensigtsmæssigt (p.g.a. ufleksible forsvarsmekanismer).

Centralt er arbejdet med at forbedre det psykologiske forsvar, så du bliver mere fleksibel, realistisk og selvbestemmende. Du skal indstille dig på at aflære tidligere indlærte mønstre og opgive belastende forventninger til dig selv.

Ofte er der en historie, et livsmønster, der gør sig gældende. Denne tilbøjelighed er det vigtigt at få bevidstheden rettet mod, og gjort op med, så den onde cirkel ikke fortsætter.

Individuelle samtaler

DEN INDLEDENDE SAMTALE

Den indledende samtale er ofte af 2-3 timers varighed. Dette giver mulighed for at komme ind til hvad problemets kerne handler om, så du når du går fra første samtale ved hvad du skal fokusere på for at komme videre.

Vi finder også ud “hvor fastgroet” problemet er, så vi sammen kan afgøre, hvad varigheden af de følgende samtaler bør være; om vi kan arbejde videre med 1 almindelig session (60min), eller om det i stedet bør være 1,5 eller dobbeltsession. Ingen mennesker er ens, så vi vil arbejde med det format, der passer bedst til dig.

INTERVALLET

Intervallet mellem de første 3-4 samtaler bør ofte kun være en uges tid, så du får holdt fast i dine konstruktive kræfter og fokus, der vil hjælpe dig ud af dine problemer.

TAVSHEDSPLIGT & DATA OPBEVARING

Som psykolog og medlem af dansk psykologforening (se www.dp.dk) er jeg underlagt de etiske retningslinier samt tavshedpligt. Endvidere opbevares alle informationer på sikre krypterede harddiske jvf GDPR.

 

Telefon

+45 26 20 20 63

Adresse

Psykologerne på Toppen
Frederikssundsvej 60 D, 3.sal,
2400 Kbh NV